Порядок в’їзду на територію України для іноземців, осіб без громадянства та громадян України в умовах карантину буде однаковий – наявність ПЛР-тесту або самоізоляція

7 квітня

Кабінет Міністрів України на засіданні 7 квітня ухвалив рішення щодо внесення змін до постанови КМУ від 9 грудня 2020 p. № 1236 “Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”. 

Odoo • Зображення та текст

Були уточнені вимоги в’їзду в Україну для іноземців, осіб без громадянства, які постійно проживають на території України і фактично уникають будь-яких карантинних заходів, а також унормована наявність негативних ПЛР-тестів в іноземців та осіб без громадянства, які не досягли 12 років.

Відтепер при перетині державного кордону на в’їзд в Україну для іноземців та осіб без громадянства, які постійно проживають на території України, як і для громадян України, обов'язкова наявність ПЛР-тесту або самоізоляція/обсервація.

Для іноземців та осіб без громадянства віком до 12 років ПЛР-тест НЕ вимагається.