УВАГА! КОНКУРС!

19 серпня

Державна митна служба України оголошує конкурс на кращий проєкт зображення національного логотипу та сертифікату авторизованого економічного оператора (далі – АЕО).

Довідково:

Авторизований економічний оператор (АЕО) – підприємство, якому надано авторизацію АЕО згідно з вимогами Митного кодексу України. Такі оператори можуть розраховувати на прискорений контроль їх вантажів та подання мінімально необхідної інформації митниці для ідентифікації їх товарів, з подальшим поданням додаткової інформації для статистичних потреб та обчислення податків і зборів. Статусу АЕО може набути підприємство-резидент, що виконує будь-яку роль у міжнародному ланцюзі постачання товарів (виробник, експортер, імпортер, митний представник, перевізник, експедитор, утримувач складу).

Логотип АЕО – будь-яка комбінація буквено-графічних зображень, утворених поєднанням символів, літер, абстрактних варіацій різних комбінацій кольорів, форм і структур, призначена передати унікальність статусу підприємства, що отримало авторизацію АЕО.

Приклади логотипів АЕО в інших країнах, митних союзах:

   

Сертифікат АЕО – офіційний документ, що видається Державною митною службою України за зверненням підприємства, якому надано авторизацію АЕО.

Метою конкурсу є визначення кращого варіанту художнього вирішення логотипу та сертифікату АЕО.

Основними завданнями конкурсу, окрім власне розроблення проєкту зображення логотипу та сертифікату АЕО, є залучення до цього процесу широкого кола громадськості, в тому числі бізнес-спільноти, яка безпосередньо буде їх використовувати, популяризація в Україні інституту АЕО.

У конкурсі можуть взяти участь як фізичні, так і юридичні особи. Участь у конкурсі безкоштовна. Кожен учасник може взяти участь у розробленні як проєкту зображення логотипу АЕО, так і проєкту зображення сертифікату АЕО з урахуванням технічних вимог, що додаються, та подати необмежену кількість робіт на конкурс. 

Факт участі у конкурсі означає ознайомлення та повну згоду учасників з його умовами.

Для участі у конкурсі кожний учасник зобов’язаний заповнити заявку на участь за формою, що додається, та надіслати її разом з проєктом зображення логотипу та (або) сертифікату АЕО на адресу: Дегтярівська-11Г, м. Київ, 04119, або на електронну скриньку post@customs.gov.ua з поміткою у назві теми листа «Логотип АЕО» (у такому разі направляється сканована копія заявки). 

Проєкт зображення логотипу та (або) сертифікату АЕО надається (направляється) виключно в електронному вигляді. 

Подача заявок на участь у конкурсі та конкурсних робіт триває з 21.08.2020 по 25.09.2020.

Конкурсні роботи, які надійдуть несвоєчасно, не відповідатимуть умовам конкурсу або оформлені з порушенням встановлених правил, до участі у конкурсі не допускаються.

Конкурс проводиться у ІІІ етапи:

І етап – прийом заявок та конкурсних робіт;

ІІ етап – визначення комісією Держмитслужби з проведення конкурсу кращої роботи (робіт) за результатами голосування. У разі рівного розподілу голосів голос голови комісії є вирішальним.

ІІІ етап – оприлюднення інформації про переможця конкурсу на офіційному сайті Держмитслужби.

Результати конкурсу мають бути оприлюднені на офіційному сайті Держмитслужби не пізніше 16.10.2020. Переможець конкурсу також буде повідомлений про результати конкурсу офіційним листом Держмитслужби.

У разі, якщо у конкурсі на кращий проєкт зображення логотипу або сертифікату АЕО приймає участь менше 3 конкурсних робіт, або якщо такі роботи не відповідають основним технічним вимогам Держмитслужба залишає за собою право визнати конкурс таким, що не відбувся. 

Переможець конкурсу за кращий проєкт зображення логотипу АЕО отримує винагороду у розмірі 15 000 грн.

Переможець конкурсу за кращий проєкт зображення сертифіката АЕО отримує винагороду у розмірі 15 000 грн.

З метою популяризації своєї діяльності, в цілях реклами, підтримання репутації на ринку тощо переможець конкурсу має право також поширювати інформацію про себе як про розробника логотипу та (або) сертифіката АЕО після їх затвердження як офіційних в порядку, визначеному законодавством.

Після оголошення переможця конкурсу його конкурсна робота переходить у власність Держмитслужби.

Права щодо використання зображення логотипу та сертифікату АЕО автора-переможця конкурсу передаються Держмитслужбі.

Виключні майнові авторські та суміжні права, а саме виключне право на використання розробленого переможцем зображення логотипу та сертифікату АЕО і виключне право на дозвіл або заборону використання цих зображень передаються Держмитслужбі.

Переможець конкурсу зобов’язаний укласти з Держмитслужбою договір про передачу виключних майнових авторських та суміжних прав на зображення логотипу та сертифікату АЕО.

У разі, якщо переможець конкурсу протягом 10 днів з моменту оголошення результатів конкурсу відмовляється укласти договір про передачу виключних майнових авторських та суміжних прав на зображення логотипу та сертифікату АЕО, Держмитслужба може обрати переможцем іншого учасника конкурсу.

Технічні вимоги_Логотип

Технічні вимоги_Сертифікат

Заявка на участь_фізособи

Заявка на участь_юрособи