Відбулась Робоча зустріч керівництва Держмитслужби з представниками правоохоронних органів

25 березня

23 березня в Державній митній службі відбулась спільна Робоча зустріч з питань взаємодії з правоохоронними органами. З боку Держмитслужби участь у зустрічі взяв заступник Голови Держмитслужби Руслан Черкасcький. Також були присутні представники Державного бюро розслідувань, Служби безпеки України, Національної поліції, Державної прикордонної та Державної фіскальної служб.

На зустрічі обговорювалися питання налагодження робочих зв'язків між Держмитслужбою та правоохоронними органами на центральному рівні, форми та методи обміну інформацією щодо протидії порушенням митного законодавства, перелік найгостріших питань, що потребують узгоджених дій.

Руслан Черкасcький наголосив, що керівництвом держави поставлені завдання не тільки щодо підвищення ефективності адміністрування митних платежів, а й покращення якості протидії митним правопорушенням. З цією метою Держмитслужбою вживається низка заходів: забезпечення функціонування Служби як єдиної юрособи, призначення працівників на посади з укладанням контрактів, проведення тестування, робота щодо запровадження кримінальної відповідальності за контрабанду товарів.

Також Руслан Черкасcький підкреслив, що ефективними інструментами взаємодії між митними та правоохоронними органами є проведення спільних заходів (за їх результатами минулого року було виявлено порушень митних правил на 26 млн грн) та взаємне інформування.

За результатами зустрічі сторони домовилися щодо продовження співпраці та спільних дій, спрямованих на підвищення рівня економічної безпеки країни.