Завершено перший внутрішній ІТ-аудит в Державній митній службі України

4 жовтня
Odoo • Зображення та текст

Аудиторська група оцінила систему розробки та впровадження програмного забезпечення для Держмитслужби, які здійснювалися за рахунок міжнародної технічної допомоги. 

Було детально вивчено процеси створення програмних продуктів шляхом аналізу внутрішніх документів, які стосуються процесу впровадження нового програмного забезпечення у Держмитслужбі. У результаті співробітники Управління внутрішнього аудиту підготували рекомендації, що були підтримані Головою Держмитслужби.

У рамках Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони, внутрішній аудит є одним із пріоритетних напрямів розвитку Митниці. Відтак, Держмитслужба активно переймає європейську практику та продовжує підвищувати інституційну спроможність щодо запровадження внутрішнього контролю та внутрішнього аудиту в державних органах. Це стане запорукою дієвого механізму фінансового контролю та незалежної і об'єктивної оцінки ефективності функціонування митних органів в цілому. 

Самовдосконалення, розвиток та перевірка результатів Служби власними спеціалістами є однією з основних ідей при розробці Операційного плану діяльності з внутрішнього аудиту на 2022 рік.

Після затвердження вищезгаданого Операційного плану його буде опубліковано на офіційних вебресурсах Державної митної служби України з метою надання громадськості для ознайомлення.