Набрав чинності наказ Мінфіну, який дозволяє перейти на етап національного застосування NCTS в Україні

9 березня

5 березня 2021 року набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 12.02.2021 № 86 «Про затвердження Порядку виконання митних формальностей при застосуванні режиму спільного транзиту з використанням електронної транзитної системи та Порядку допущення транспортних засобів та контейнерів до перевезення товарів під митними пломбами в режимі спільного транзиту», який дозволяє перейти на етап національного застосування NCTS в Україні.

Odoo • Зображення та текст

Таким чином, для запуску системи NCTS в національному масштабі з усім функціоналом, передбаченим системою спільного транзиту, залишилось ухвалити нормативно-правові акти щодо особливостей фінансового гарантування в системі спільного транзиту. 

Наказом затверджено Порядок виконання митних формальностей при застосуванні режиму спільного транзиту з використанням електронної транзитної системи (під час поміщення товарів у режим спільного транзиту, переміщення товарів у режимі спільного транзиту, завершення режиму спільного транзиту та зняття з контролю операції режиму спільного транзиту на митній території України). 

Також Наказ затверджує Порядок допущення транспортних засобів та контейнерів до перевезення товарів під митними пломбами в режимі спільного транзиту. 

Повний перелік нормативно-правових актів, які регулюють питання спільного транзиту в Україні, тут:  https://customs.gov.ua/rezhim-spilnogo-tranzitu-ncts. 

Як уже повідомлялося, у листопаді 2020 Україна розпочала процес запровадження режиму спільного транзиту (NCTS). NCTS – технологія, яка лежить в основі європейської Конвенції про процедуру спільного транзиту. Конвенція є основою для переміщення товарів між 35 країнами: державами-членами ЄС, країнами Європейської асоціації вільної торгівлі (EFTA), Туреччиною, Північною Македонією та Сербією. 


Теги: