Представники Держмитслужби взяли участь у тренінгу Команди ЄБРР з питань гендерної та економічної інклюзії

26 лютого

25 лютого представники Держмитслужби взяли участь у тренінгу Команди Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) з питань гендерної та економічної інклюзії на тему «Підтримка України у виконанні порядку денного розвитку: фокус на рівності чоловіків та жінок».

Odoo • Зображення та текст

Участь у зустрічі брали Владислав Суворов, заступник Голови Держмитслужби, відповідальний за виконання обов'язків щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, Маттео Патроне, Керуючий директор ЄБРР в країнах Східної Європи та Кавказу, Катерина Левченко, Урядова уповноважена з питань гендерної політики Кабінету Міністрів України, Суніта Пітамбер, Заступниця Директора ЄБРР з питань доступу до послуг та стратегії гендерної рівності. Слухачами курсу також були представники Команди підтримки реформ Держмитслужби (RST SCSU).

Навчання проводилось у рамках ініціативи програми Українська Архітектура Реформ (Ukraine Reforms Architecture, URA) 2.0*. 

Представниці ЄБРР презентували основні причини нерівності між чоловіками та жінками, роль державних органів у сприянні гендерній рівності, надали покрокову інструкцію для реалізації цього питання та продемонстрували найкращі світові практики, які були впровадженні за ініціативи ЄБРР.

Спікери Команд підтримки реформ при Міністерстві розвитку громад та територій та при Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства поділился своїм досвідом запровадження гендерної рівності між жінками та чоловіками. 

Відповідно до цілей соціальної політики України, Угода про асоціацію між Європейським Союзом та Україною (EUUAA) передбачає, що Україна та ЄС повинні посилювати свій діалог та співпрацю щодо сприяння гендерній рівності та недискримінації.

Довідково:

*URA –  комплексна програма технічної допомоги, розроблена Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) у партнерстві з Європейським Союзом для підтримки важливих процесів реформ в Україні. Програма фінансується за рахунок грантових коштів на Мультидонорському рахунку для стабілізації та сталого розвитку України (MDA) ЄБРР. Європейський союз, Данія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Італія, Японія, Нідерланди, Норвегія, Польща, Швеція, Швейцарія, Великобританія, США є донорами.