У пункті пропуску “Краківець” працівники Львівської митниці не випустили з України 13 годинників, із зазначеною вартістю в 35 тис. євро

22 квітня
Odoo • Зображення та текст

У зв’язку із резонансом, якого набула поширена у ЗМІ інформація про спробу вивезення до Польщі 13 годинників повідомляємо, що сьогодні, 22 квітня, при перетині кордону з Республікою Польща громадянин України скористався “червоним коридором” та у своїй декларації зазначив, що переміщує з України 13 годинників вартістю 35 тис. євро.

Посадові особи митниці відмовили громадянинові у вивезенні зазначених речей через невиконання вимог п. 20 ст. 370 Митного кодексу України, а саме: переміщення через митний кордон України годинників у кількості більше двох штук із зазначеною вартістю згідно з митною декларацією 35000 євро, які не можуть бути віднесені до особистих речей громадян, а також невиконання п. 3 ст. 371 МКУ, а саме: переміщення громадянином через митний кордон України товарів, сумарна фактурна вартість яких перевищує 10 тис. євро без подання відповідних документів, які підтверджують дотримання встановлених заборон та/або обмежень згідно із законами України щодо вивезення (пересилання) товарів за межі митної території України.

Після складання картки відмови у прийнятті митної декларації, громадянин повернувся на територію України і через деякий час заїхав повторно на пункт пропуску, обравши при цьому «зелений коридор», чим засвідчив, що не має речей, які відповідно до закону підлягають обов’язковому декларуванню. Після проходження прикордонно-митного контролю, в ході якого було проведено огляд транспортного засобу і речей чоловіка і підтверджено відсутність речей, заборонених для вивозу, він виїхав з України.