Департаментом боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Держмитслужби в зоні діяльності Одеської митниці Держмитслужби виявлено спробу незаконного ввезення прекурсорів

1 червня
Odoo • Зображення та текст
Так, на адресу одеського підприємства із Республіки Греція переміщувався товар «затверджувач для фарб» загальною вагою 365 літрів, який відповідно до поданих документів не містить у своєму складі речовин стосовно яких встановлюються заходи контролю.
За дорученням Департаменту було здійснено відбір проб (зразків) вказаного товару для проведення досліджень (аналізу, експертизи) з метою встановлення характеристик, визначальних для встановлення належності товарів до наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів, прекурсорів, сильнодіючих чи отруйних речовин.

Згідно з проведеними лабораторними дослідженнями та висновку Спеціалізованої лабораторії з питань експертизи та досліджень Держмитслужби встановлено, що товар «затверджувач для фарб» містить у своєму складі прекурсори: ацетон 58,4 % та толуол у кількості менше 1%.

За даним фактом Одеською митницею Держмитслужби складено протокол про порушення митних правил.

Товар «затверджувач для фарб» загальною кількістю 365 літрів вилучено до прийняття рішення судом.

Довідково: Ацетон та Толуол включені до Списку №2 Таблиці IV Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 06.05.2000 №770 (із змінами та доповненнями). Речовини, що містять не менш як 50 відсотків таких прекурсорів, як ацетон, етиловий ефір, толуол, та 80 відсотків таких прекурсорів, як метилетилкетон, підлягають тим же заходам контролю, що і прекурсори.

Відповідно до вимог статті 24 Закону України від 15.02.1995 № 60/95-ВР «Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори» ввезення на територію України, вивезення з території України чи транзит через територію України наркотичних засобів, психотропних речовин або прекурсорів здійснюється за наявності дозволу на право ввезення (вивезення) чи транзиту наркотичних засобів, психотропних речовин або прекурсорів.