БІЛЬШІСТЬ ВАНТАЖІВ НА ГАЛИЦЬКІЙ ТА КИЇВСЬКІЙ МИТНИЦЯХ РОЗБЛОКОВАНО

10 вересня

Голова Державної митної служби підкреслив готовність прозоро співпрацювати з бізнесом.Ситуація із затримкою вантажів українських підприємств на двох вищезазначених митницях покращується. Про це сьогодні заявила Європейська бізнес-асоціація.

Odoo • Зображення та текст

Нагадаємо, вчора, 9 вересня, голова Держмитслужби Андрій Павловський після нарад з ЕВА та Американською торговельною палатою, представники яких повідомляли про затримку вантажів на кількох митних постах, надав гарантії того, що прозорий бізнес не матиме проблем з проходженням контролю.

«Станом на 10 вересня варто констатувати, що ситуація зрушила з місця – після численних звернень, скарг з боку бізнесу та підняття питання на усіх рівнях більшість вантажів було розблоковано», — йдеться у сьогоднішньому повідомленні ЕВА.

Андрій Павловський підкреслив, що для митної служби залишається пріоритетом ефективний діалог з бізнесом — діалог, який ведеться виключно на засадах законності та прозорості.

«Отримавши інформацію про локальні питання з проходженням митного контролю на кількох пунктах, ми вирішили їх навіть не за лічені дні, а за лічені години.

Хочу звернути на цей кейс увагу народних депутатів, які 9 вересня під час засідання профільного Комітету ВР неодноразово піднімали питання про ці затримки. Як повідомлялось раніше, в більшості випадків затримання були зумовлені роботою автоматичних систем, а не ручним втручанням працівників митних органів», — заявив пан Павловський.