Держмитслужба підтримує експериментальний проєкт митного оформлення транспортних засобів через портал Дія

22 липня

22 липня відбулась нарада щодо проєкту постанови Кабінет Міністру України “Про реалізацію експериментального проєкту щодо митного оформлення транспортних засобів”. 

Odoo • Зображення та текст

Згадана постанова визначає особливості здійснення митного оформлення наземних транспортних засобів, що ввозяться на митну територію України. Зокрема, митне оформлення відбуватиметься з використанням мобільного додатку Порталу Дія.

Odoo • Зображення та текст

Нарада відбулась під головуванням першого заступника Міністра цифрової трансформації Олексія Вискуба. Державну митну службу України представляли: Владислав Суворов, заступник Голови Держмитслужби, керівники структурних підрозділів та Офіс підтримки реформ Держмитслужби. Серед присутніх були представники Міністерства фінансів, Міністерства юстиції, Міністерства економіки, Міністерства внутрішніх справ, Офісу простих рішень та результатів та інші.

З боку Держмитслужби Владислав Суворов висловив повну підтримку реалізації експериментального проєкту щодо митного оформлення транспортних засобів після внесення відповідних змін до митного законодавства. Він також повідомив, що фахівці Митниці співпрацювали з усіма представниками всіх залучених до цього проєкту відомств, зокрема, підготували варіанти вирішення ІТ-проблем та багатьох технічних питань з реалізації цього проєкту. 

Наприкінці заступник Голови повідомив, що представники Держмитслужби та Офісу підтримки реформ Держмитслужби готові долучитися до напрацювання проєктів змін до законодавства, необхідних для реалізації пілотного проєкту.