Як забезпечити ефективні комунікації? Працівники пресслужб Держмитслужби пройшли спеціалізоване навчання

4 лютого

Працівники комунікаційного напрямку Держмитслужби пройшли спеціалізований навчальний курс з ефективних комунікацій.

Odoo • Зображення та текст

Мета тренінгу – підвищити компетентність працівників у галузі внутрішніх комунікацій, надати інструменти для ефективної взаємодії з колегами, показати важливість позитивного cприйняття змін.
У процесі навчання комунікаційники Держмитслужби мали можливість поглибити знання про вплив та переконання в процесі спілкування, застосування інструментів усунення ризиків в конфліктних ситуаціях, використання особливостей психології особистості для налагодження  взаємодій тощо. 

Тренери презентували сучасний передовий досвід з побудови внутрішніх комунікацій та продуктивного співробітництва. Перевагами семінару стало те, що учасники отримали практичні інструменти управління комунікаціями, розуміння, як технічно і методично керувати емоціями та правильно організувати взаємодію всередині колективу.

Упродовж 6 двогодинних сесій (семінарів), які відбувались в режимі відео-конференції, організатори курсу

- поділились техніками встановлення контакту, активного слухання та аргументації; 

- визначили правила постановки цілей, технологію спільного обговорення та прийняття рішень; 

- обговорили принципи вибудовування взаємовідносин з урахуванням індивідуальних особливостей співрозмовника; 

- розповіли про техніки впливу та переконання у процесі спілкування, комунікації у ситуаціях конфлікту  і змін.

Навчання проводилось в рамках ініціативи Reformers Hub програмою Українська Архітектура Реформ (Ukraine Reforms Architecture, URA) 2.0. та за сприяння Команди підтримки реформ Держмитслужби (Reform Support Team, RST SCS).

*URA –  комплексна програма технічної допомоги, розроблена Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) у партнерстві з Європейським Союзом для підтримки важливих процесів реформ в Україні. Програма фінансується за рахунок грантових коштів на Мультидонорському рахунку для стабілізації та сталого розвитку України (MDA) ЄБРР. Європейський союз, Данія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Італія, Японія, Нідерланди, Норвегія, Польща, Швеція, Швейцарія, Великобританія, США є донорами.