Перехід у формат єдиної юридичної особи – новий етап розвитку і вдосконалення Держмитслужби

1 липня

Станом на 01.07.2021 Державна митна служба України розпочинає роботу у форматі єдиної юридичної особи, повідомляє Департамент по роботі з персоналом Держмитслужби.

Odoo • Зображення та текст

Забезпечення функціонування Державної митної служби України у форматі єдиної юридичної особи передбачено Указом Президента України від 08.11.2019 р. № 837 «Про невідкладні заходи з проведення реформ та зміцнення держави» та Меморандумом про економічну та фінансову політику з Міжнародним валютним фондом.

Цей механізм є необхідним для забезпечення можливості централізованої розробки політики відомства, уніфікованого організаційного спрямування, стратегічного і оперативного планування та дослідження дотримання законодавства, пояснює Департамент по роботі з персоналом Держмитслужби.

На виконання цього завдання утворено 26 митниць як відокремлених підрозділів Держмитслужби за адміністративно-територіальним устроєм України. Функціонування Держмитслужби у форматі єдиної юридичної особи посилить нагляд апарату Держмитслужби за стратегічними напрямами, із застосуванням концепції делегування повноважень для прийняття рішень.

На сьогодні оптимізовано та централізовано підходи до системи добору кадрів, системи стратегічного управління у сфері митної справи, інформаційної політики, формування ефективної комунікації у сфері боротьби з корупцією.

Комплектування особового складу у митницях як відокремлених підрозділах Держмитслужби відбувається за результатами проведення ретельних перевірочних заходів стосовно таких осіб за принципами професійності та доброчесності, із дотриманням чинного законодавства про працю та державну службу, повідомляє Департамент по роботі з персоналом Держмитслужби.

Раніше Голова Держмитслужби Павло Рябікін в інтерв’ю агентству «Укрінформ» охарактеризував початок роботи в форматі єдиної юридичної особи як новий етап розвитку і вдосконалення Держмитслужби. 

«В рамках цієї реорганізації співробітники переводяться в нову структуру виключно на контрактній основі. Контракт забезпечує збільшення базових ставок заробітної плати з одного боку, і більш жорсткі механізми контролю – з іншого. Для цього ми сьогодні впроваджуємо абсолютно новий інструмент в роботі з кадрами – перевірку на благочесність. Причому це буде не разова акція, а постійний моніторинг способу життя митника», - пояснив Голова Державної митної служби України Павло Рябікін.