Спрощено процедуру видачі митницями сертифікатів з перевезення EUR.1 на експорт товарів

21 квітня
Odoo • Зображення та текст
Відповідно до функціональних повноважень митниці видають сертифікати з перевезення EUR.1 на експорт товарів українського походження.
За умови наявності сертифіката при імпорті в Європейському Союзі товари звільняються від сплати ввізного мита, що дозволяє українському бізнесу бути конкурентоспроможним на зовнішніх ринках.
На період дії воєнного стану, введеного Указом Президента України від 24.02.2022 № 64 «Про введення воєнного стану в Україні», з метою недопущення затримок митного оформлення експорту товарів та забезпечення доступу товарів українського походження на зовнішні ринки на преференційних умовах Головою Держмитслужби доручено керівникам митниць під персональну відповідальність забезпечити спрощений порядок видачі сертифікатів з перевезення EUR.1 на підставі заяви експортера з можливістю надання документів про походження товарів з України (декларацій виробників) після припинення воєнного стану у разі надходження відповідного запиту від митної адміністрації країни ЄС.

У разі виникнення проблемних питань, пов’язаних з видачею сертифікатів з перевезення EUR.1, експортерам слід звертатися до фахівців профільного підрозділу Держмитслужби за номером телефону (096) 133-22-79.