У Державній митній службі України 23 – 24 листопада 2021 р. у м. Київ відбувся дистанційний семінар з підготовки тренерів «Розширення можливостей усіх відповідних посадових осіб на центральному та регіональному рівнях щодо застосування Конвенції про пан-євро-середземноморські преференційні правила походження та визначення статусу походження товарів»

29 листопада

Семінар організований за підтримки Програми Європейського Союзу з підтримки управління державними фінансами в Україні «EU4PFM» для посадових осіб митниць Держмитслужби відповідальних за здійснення контролю походження товарів та адміністрування положень міжнародних договорів (угод) про вільну торгівлю.

Учасники семінару розглянули передумови впровадження нових (альтернативних) правил походження ПЄM у рамках Угоди про асоціацію Україна – ЄС. Практичні аспекти нових елементів альтернативних правил походження ПЄМ, приклади їх застосування, а також відмінності у порівнянні із чинними правилами походження ПЄМ.

Питання видачі митницями Держмитслужби сертифікатів з перевезення товару EUR.1 та EUR-MED на виконання положень міжнародних договорів, укладених Україною з Європейським Союзом, країнами Європейської асоціації вільної торгівлі, Чорногорією, Грузією, Державою Ізраїль, Сполученим Королівством Великої Британії і Північної Ірландії, Республікою Чорногорія.

Проведення цього семінару сприятиме належному впровадженню в Україні Альтернативних правил Регіональної конвенції про пан-євро-середземноморські преференційні правила походження.