Відбулась друга зустріч керівництва Держмитслужби з Директоркою з міжнародних і загальних питань Генерального директорату з питань оподаткування та митного союзу (TAXUD) Європейської Комісії

1 липня

Відбулась зустріч заступника Голови Державної митної служби України Владислава Суворова з Директоркою з міжнародних і загальних питань Генерального директорату з питань оподаткування та митного союзу (TAXUD) Європейської Комісії Сабіною Хенцлер. Це вже друга зустріч у такому форматі. Перша зустріч відбулась 14 квітня 2021 року. 

Odoo • Зображення та текст

На початку зустрічі Владислав Суворов поінформував європейських колег про стан інституційної розбудови Держмитслужби та про останні активності, що проводилися Держмитслужбою щодо ключових напрямків реформування. 

Під час зустрічі сторони обговорили питання оновлення Додатку 15 Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, який стосується наближення митного законодавства України до Європейського Союзу. Заступник Голови повідомив, що Державна митна служба України передала Європейській комісії свою позицію зі згаданого питання. 

Також під час зустрічі було обговорено питання налагодження шляхів обміну попередньою інформацією між Держмитслужбою та митними адміністраціями держав-членів ЄС.

Найближчим часом сторони домовилися провести зустріч на технічному рівні з метою узгодження згаданих питань до початку чергового засідання Підкомітету з питань митного співробітництва Україна - ЄС Угоди про асоціацію, проведення якої заплановано у вересні цього року. 

Сабіна Ханцлер відзначила позитивну динаміку в напрямку реформування Держмитслужби за останній період, а також подякувала за постійний та активний діалог між Україною та ЄС із митних питань.

Владислав Суворов у свою чергу подякував стороні ЄС за постійну підтримку Держмитслужби на шляху її інституційної розбудови.