Відбулось обговорення нового програмного забезпечення для автоматизації виконання митних формальностей у морських пунктах пропуску

12 березня

11 березня відбулась робоча зустріч з обговорення створення нової ІТ-системи для автоматизації митних формальностей у морських пунктах пропуску. 

Участь у зустрічі з боку Держмитслужби взяли Євгеній Єнтіс, заступник Голови Державної митної служби України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації, представники департаментів центрального апарату, Одеської та Чорноморської митниці, Команди підтримки реформ при Держмитслужбі та радники з ІТ-трансформації. На нараді також були присутні представники Адміністрації морських портів України, Асоціації міжнародних експедиторів України, Громадської ради при Держмитслужбі, Європейської Бізнес Асоціації, Асоціації морських агентств України, Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України, Інформаційної системи портового співтовариства, морських перевізників, контейнерних терміналів та інші. 

Під час зустрічі Євгеній Єнтіс зазначив, що цей проєкт є одним з пріоритетних, презентував етапність створення нової ІТ-системи для автоматизації виконання митних формальностей у морських пунктах пропуску та прогрес у даному напрямку. Він продемонстрував інтерфейс програмного забезпечення, тестовий реалізований функціонал та запланований порядок обміну інформацією в рамках адміністрування суднозаходів. Також Євгеній Єнтіс поінформував про попередні етапи та терміни реалізації програмного забезпечення. 

Учасники зустрічі  спільно обговорили поставлені питання та домовились щодо продовження консультацій з подальшого розвитку програмного продукту.