Зустріч партнерів: представники Держмитслужби розпочали обговорення пріоритетів подальшої співпраці з EU4PFM у Вільнюсі

25 жовтня
Odoo • Зображення та текст

24 жовтня 2022 року в столиці Литовської Республіки розпочалась триденна зустріч EU4PFM (Програма ЄС з підтримки управління державними фінансами в Україні) з представниками установ-партнерів: Міністерства фінансів України, Державної митної служби України та Державної податкової служби України.

Делегацію від Держмитслужби очолив перший заступник Голови Олександр Щуцький. Також участь у зустрічі беруть заступник Голови з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Олег Ніколайчук, заступник Голови Владислав Суворов, представники структурних підрозділів Держмитслужби, які відповідають за ІТ складову, запровадження спільного транзиту, управління ризиками, митні процедури.

 

В рамках обговорення пріоритетів співпраці значну увагу було приділено питанням формування довгострокової стратегії розвитку ІТ в митній сфері та реалізації відповідних сучасних ІТ-рішень, у тому числі побудови інтегрованої системи прийняття рішень (Customs Decision System), надання підтримки з боку EU4PFM для забезпечення безперебійного функціонування митних органів в умовах російської агресії, продовження підтримки функціонування NCTS в Україні з урахуванням необхідності еволюції системи до NCTS Phase 5 до кінця 2023 року та NCTS Phase 6 у 2025 році.

Також сторони обговорили можливості розбудови українських пунктів пропуску в контексті роботи шляхів солідарності з ЄС, запровадження електронної черги та інтелектуальних пунктів пропуску.