Між Україною і Туреччиною підписано документи про розвиток митного співробітництва

4 лютого
Odoo • Зображення та текст

03 лютого 2022 року в.о. Голови Держмитслужби України 🇺🇦 Вячеслав Демченко та заступник міністра торгівлі 🇹🇷Туреччини Мустафа Тузджу підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо створення Спільної митної ради та План дій щодо взаємного визнання програм авторизованих економічних операторів між Державною митною службою України та Міністерством Торгівлі Турецької Республіки. Підписання відбулось у рамках зустрічі Президента України Володимира Зеленського з Президентом Турецької Республіки Реджепом Таїпом Ердоганом у Києві.

Меморандумом передбачено створення Спільної митної ради на рівні керівництва митних адміністрацій та робочих груп з розвитку співпраці за напрямами діяльності в митній сфері (розвиток кадрового потенціалу, протидія митним правопорушенням, управління ризиками, розвиток ІТ-технологій).

Основна мета міжвідомчого Плану дій щодо взаємного визнання програм авторизованих економічних операторів – вжиття Сторонами послідовних заходів для подальшого укладення українсько-турецьких Домовленостей про взаємне визнання Авторизованих економічних операторів.

Активізація співпраці з турецькими колегами сприятиме виведенню на якісно новий рівень міжвідомчої взаємодії в рамках Угоди між Урядом Турецької Республіки і Урядом України щодо взаємної допомоги у митних питаннях (27.11.1996, м. Анкара).


Фото: Офіс Президента України