На селекторній нараді у Держмитслужбі обговорили організацію контролю за доставкою товарів

2 лютого

 02 лютого 2022 року відбулась селекторна нарада з керівниками територіальних підрозділів Державної митної служби України щодо організації контролю за доставкою товарів. Винесення даного питання на обговорення було зумовлено його актуальністю з урахуванням майбутніх кардинальних змін у митному законодавстві, що регламентує транзитні перевезення. 

Odoo • Зображення та текст

Контроль за доставкою товарів є одним із елементів митного контролю. Дотримання встановлених порядків здійснення транзиту, організація здійснення контролю за доставкою товарів на місцях у митницях напряму впливає на достовірність декларування товарів та їх митне оформлення, що у свою чергу забезпечує повноту та своєчасність надходження митних платежів до Державного бюджету України. 

Окремо заступник Голови Держмитслужби Руслан Черкасський зупинився на питанні щодо місць доставки товарів. Він наголосив на тому, що процедура відкриття місць доставки, наявність на їх території належної інфраструктури та відповідного обладнання є чітко визначеною і повинна безумовно дотримуватися на місцях. Зокрема, мова йшла про організацію відеоспостереження.

Як результат, увагу керівників митниць та профільних підрозділів було зосереджено на важливості виконання завдань і вжиття заходів, які забезпечать дотримання чинного законодавства в розрізі організації контролю за доставкою товарів.