Ситуація з чергами на кордоні значно покращилася завдяки функціонуванню додаткового пункту пропуску на кордоні з Румунією

20 січня
Odoo • Зображення та текст

10 листопада 2022 року було відкрито пункт пропуску «Красноїльськ – Вікову де Сус», який став ще одним шляхом до країн Євросоюзу. Таке рішення сприяло розвантаженню основних пунктів пропуску у західному напрямку, через які проходило найбільше великовантажних транспортних засобів. 

Завдяки цьому проєкту значно зменшилися черги перед пунктом пропуску «Порубне – Сірет», який найчастіше обирали перевізники у напрямку Румунії. 

Так, за понад два місяці митними органами оформлено 3614 вантажівок, які прямували з України, та 2738 – на в’їзд до України. 

Водночас зафіксовано, що частіше обирали п/п «Красноїльськ» саме власники легкового транспорту – 7316 на виїзд та 5590 на в’їзд. 

Наразі розбудова митної інфраструктури лишається пріоритетним напрямом роботи Держмитслужби, аби зменшити навантаження на південно-західні пункти пропуску. У поточному році планується відкриття ще одного п/п – «Дяківці – Раковець», функціонування якого остаточно стабілізує ситуацію на українсько-румунському кордоні.

Окрім цього Держмитслужба продовжує комунікацію з митними адміністраціями сусідніх країн та впроваджує ряд проєктів, спрямованих на оптимізацію роботи діючих пунктів пропуску.

Також нагадуємо, що дізнатися про стан черг транспортних засобів на кордоні можна за посиланням.